Poliţiştii au depistat încă un teren agricol cultivat cu plante de cânepă

foto-1

Poliția Capitalei desfăşoară acţiuni de combatere şi descoperire a cazurilor de cultivare a plantelor cu conţinut narcotic, în cadrul operaţiunii speciale “MAC 2018”, demarată de Inspectoratul General al Poliţiei. Astfel angajaţii Direcției de Poliție a mun. Chișinău şi angajaţii IP Ştefan Vodă au depistat 1000 de plante de cânepă ce creșteau pe un teren agricol de 2 ha din satul Crocmaz.

În cadrul acțiunilor de investigații polițiștii au stabilit că terenul pe care creștea cânepa, era prelucrat de un bărbat în vârstă de 50 ani, locuitor al satului Crocmaz, care a declarat că arenda terenul agricol. Bărbatul a fost condus la Inspectoratul de Poliție pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Plantele au fost smulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. Actualmente suspectul este cercetat în stare de libertate iar în dependenţă de rezultatele expertizei, acesta riscă să fie cercetat penal şi sancţionat cu amendă în mărime de la 10 000 lei la 20 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 100 de ore.

Operațiunea “Mac-2018” a fost iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă. Poliţia capitalei continuă activităţile de contracare a infracţiunilor legate de droguri. Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să infomeze serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

You may also like

Comments are closed.

By