Percheziții la FISC: un angajat al instituției reținut pentru 72 de ore

sis fisc realitatea

Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura Anticorupție au desfășurat o operațiune, în dimineața zilei de astăzi, într-o cauză penală cu două capete de acuzare – corupere pasivă și corupere activă, în care figurează angajați ai Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și agenți economici.

Conform materialelor cauzei penale, în perioada cuprinsă între lunile februarie-martie 2017, angajați ai SFS au pretins și acceptat de la doi agenți economici mijloace bănești în sumă de 180 000 lei, pentru a accepta cererea depusă în adresa SFS de către aceștia privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016.

În continuare, angajații SFS, au pretins și primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai 2018, mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 70 000 lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

În cauza penală figurează 6 bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare, iar autorul respectivelor infracțiuni a fost reținut, pe un termen de 72 de ore, acesta fiind bănuit de corupere pasivă săvârșită de două sau mai multe persoane în formă prelungită, acesta riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

În cadrul celor 10 percheziții efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS astăzi, la domiciliile și oficiile bănuiților, au fost ridicate documente, computere și purtători de informație.

La rândul său, Serviciul Fiscal de Stat urmează să analizeze procedurile legale cu privire la suspendarea din funcţie a angajatului pe durata acţiunilor de urmărire penală.

foto: realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By