Parlamentul European a adoptat rezoluția propusă de PPE privind suspendarea finanțării pentru țara noastră

Hemicycle_of_Louise_Weiss_building_of_the_European_Parliament,_Strasbourg

Parlamentul European a recomandat Comisiei Europene să suspende asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova. Documentul care pedepsește țara noastră a fost propus de către partenerii politici ai Maiei Sandu și ai lui Andrei Năstase și a fost dezbătut fără mare interes din partea eurodeputaților. Dezbaterile au avut loc în sala aproape goală.

Unii eurodeputați au atras atenția că rezoluția este motivată politic și ar putea avea drept consecință încurajarea celor care privesc spre Est. Alți membri ai Parlamentului European au insistat să nu fie aplicate duble standarde față de Moldova.

”În această rezoluție ați cerut ca Guvernul Moldovei să îndeplinească anumite condiții. Să implementeze reforma Justiției și am văzut cum ați vorbit cu Polonia și cum ați criticat-o, că nu respectă cerințele tribunalului. Acum cereți Moldovei contrariul. Ce doriți? Vreți ca judecătorii trebuie să dea sentință care sa fie conformă cu dorința dvs.?”, i-a întrebat deputatul Dobromir Sosnierz pe autorii rezoluției.

„Decizia instanței este un lucru îngrijorător pentru Parlament și pentru toți cei care țin la R. Moldova. (…) Soluția nu este decuplarea vagonului R. Moldova de la trenul european. Ar fi încă o greșeală să nu se mai dea bani”, a afirmat europarlamentarul Andi Cristea.

”Ne gândim la cetăţenii Republicii Moldova sau ne gândim la o persoană anume? Nu voi vota această rezoluţie şi vă rog să înţelegeţi că prin votarea rezoluţiei de fapt întoarcem drumul Republicii Moldova dinspre Europa spre Rusia”, a declarat un al europarlamentar român Maria Grapini.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By