Opinie despre tragedia fetei din Hârbovăț: A devenit victima sistemului de învățământ, creat de fostul ministru al Educației Maia Sandu

jhbsdsfdg

Moartea tragică a Adrianei Iordăchescu, tânăra de 18 ani, găsită spânzurată după ce a picat un examen de Bacalaureat, se datorează sistemului găunos de învățământ, creat și stimulat de fostul ministru al Educației, Maia Sandu. De această părere este Roman Vladimirov, unul din editorialiștii publicației Komsomolskaia Pravda.

”Această tragedie cumplită ne induce ideea că tânăra a devenit victimă a actualului sistem de învățământ, creat de fostul ministru al Educației, Maia Sandu”, scrie editorialistul citat.

”Actuala sesiune de Bacalaureat a developat și marea problemă a examenelor, derulate în Moldova, în forma în care există astăzi. Acest sistem de examinare îi plasează pe adolescenți într-o stare de stres continuu, din cauza notelor, dar și a senzației că se află în permanență urmăriți”, notează autorul.

Problema tensiunilor la care sunt supuși absolvenții de liceu a fost abordată recent și de către o elevă din Ungheni. Aceasta a expediat o scrisoare deschisă ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în care afirmă că programa de studii nu reflectă realitatea, este plină de dogme, iar tinerii sunt pregătiți pentru ideea că examenul este o loterie și nu un rezultat al studiilor și meritelor. Iar acest lucru le este băgat în cap din primul an de studii a treptei liceale.

Amintim că Adriana Iordăchescu a dispărut de acasă în data de 27 iunie, chiar în ziua în care a aflat notele de la BAC. Ea a fost căutată zile în şir, dar fără succes, de zeci de polițiști, salvatori și localnici.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, în cadrul căruia s-a stabilit ca fata era în depresie încă din iarnă. Psihologii au ajuns la această concluzie după ce i-au analizat postările pe o rețea de socializare.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By