Muntenegru a lansat Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție. Doritorii pot depune cerere din octombrie

2-19

Guvernul din Muntenegru a lansat, vineri 27 iulie, Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție în economia acestei ţări. Doritorii de a primi cetăţenie prin intermediul acestui program, pot depune o cerere în acest sens deja din luna octombrie 2018, scrie rbc.ru.

Programul guvernamental limitează numărul doritorilor de a primi pașaport din Muntenegru la 2000 de oameni în decurs de 3 ani.

Pentru a deveni eligibili, străinii trebuie să aleagă dacă vor să investească 450 de mii de euro în proiecte în regiunile dezvoltate ale țării sau 250 de mii de euro în regiuni mai puțin dezvoltate. Suplimentar, comisionul autorităților va fi de 100 de mii de euro.

Un program similar există şi în Republica Moldova. Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici este convins că dobândirea cetățeniei prin investiții va aduce 1,3 miliarde de euro în ţara noastră.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, contractul de prestare a serviciilor publice de elaborare, implementare și promovare internațională a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție dintre Guvernul R. Moldova cu Liderul Consorțiului câștigător, MIC Holding LLC și Henley&Partners Government Services Ltd, a fost semnat în data de 11 iulie.

Conform contractului, Consorțiul va suporta riscul economic, costurile și cheltuielile inițiale și continue aferente proiectării tehnice, implementării, activității consultative, acordării instruirilor, precum și promovării internaționale a Programului. Guvernul nu va finanța din mijloace publice Consorțiul pentru serviciile prestate, iar costurile și cheltuielile acestuia vor fi acoperite din comisioanele achitate de către solicitanții cetățeniei prin investiții.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By