Ministerul de Externe: NU sunt moldoveni printre victimele incendiilor din Grecia. EVITAȚI călătoria!

50357
Ambasada Republicii Moldova la Atena monitorizează evoluția situației legate de incendiile produse în Grecia, acordând tot suportul necesar conaționalilor aflați în zona de pericol. Pentru moment nu a fost identificat nici un cetățean al Republicii Moldova, care a avut de suferit în urma incendiilor. Totodată, MAEIE îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la călătorii în zona afectată de incendii. 

Potrivit ambasadorului Anatol Vangheli, până în prezent nu a fost înregistrată nici o adresare din partea cetățenilor Republicii  Moldova pentru asistență medicală.

”Pentru moment, la secția consulară au fost înregistrate 7 solicitări de eliberare a titlurilor de călătorie în schimbul actelor de identitate arse în zona de incendiu. Misiunea diplomatică a luat decizia de a elibera actele provizorii gratis”, a accentuat ambasadorul Vangheli.

Colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova în Grecia sunt în contactat permanent cu secția de poliție din regiunea Rafina și Nea Makri, precum și cu linia de urgență deschisă de autoritățile grece.

”Pentru moment ne-a fost comunicat că nu sunt disponibile detalii privind victimele identificate. Ambasada este în contact permanent cu autoritățile și morga în eventualitatea identificării printre victime/cei afectați a cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Anatol Vangheli.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reaminteşte că cetățenii Republicii Moldova, aflați în Grecia, pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al Ambasadei +30 699 793 9458 sau pe contul facebook al Misiunii.


Conform ultimelor date, bilanțul persoanelor decedate în rezultatul incendiilor din apropierea Atenei a urcat la 49 de persoane, iar altele circa 160 au fost rănite.

You may also like

Comments are closed.

By