Medicii bat alarma: s-au înregistrat mai multe cazuri de intoxicații cu ciuperci

36678527_2322571767783678_8801585022659198976_n

În ultima săptămână, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat mai multe cazuri de intoxicații cu ciuperci de pădure. 11 adulți și 3 copii au solicitat ajutor medical de urgență în urma apariției simptomelor intoxicației după consumul de ciuperci colectate din flora spontană și pregătite în condiții casnice.

Cazurile înregistrate au fost calificate de către medici ca fiind de gravitate medie. Pacienții au primit asistență medicală de urgență la etapa de prespital și au fost transportați la spital.

Manifestările clinice ale intoxicației cu ciuperci variază în funcție de tipul de toxină conținută de ciuperci, de cantitatea ingerată, de durata perioadei de incubație. Pot apărea tulburări gastro-intestinale precum vărsături, diaree, greață; halucinații, slăbiciune generală.

Pentru a înlătura riscul de otrăvire, este recomandat să procurați ciuperci numai din unități autorizate, care prezintă o garanție pentru consumatori și să le preparați corespunzător. De asemenea, este important de știut că și ciupercile comestibile pot deveni toxice dacă sunt vechi și au un aspect alterat.

În cazul în care suspectați o intoxicație cu ciuperci, adresați-vă imediat medicului pentru a preîntâmpina complicațiile grave, care pot apărea ulterior.

You may also like

Comments are closed.

By