20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Maia Sandu a dat în paranoia! Ea spune că reprezentanții uneia dintre cele mai credibile instituții bancare din lume sunt “oligarhi”

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul PAS, Maia Sandu, atacă impardonabil Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, dar și consorțiul care intenționează să procure acțiunile Moldova Agroindbank.

În cadrul acțiunii de protest de astăzi, din fața Ministerului Finanțelor, la care au participat circa 20 de persoane de vârsta a treia, Maia Sandu i-a numit oligarhi pe investitorii externi.

«Ministrul Armașu reușește să găsească bani, pentru a satisface toate poftele guvernării. Vorbim despre sute de milioane de lei, pe care Minietsrul Finanțelor îi alocă pentru ca să cumpere acțiuni ale băncilor, după care aceste acțiuni le vinde acestor oligarhi», a declarat Maia Sandu.

Amintim, în context, că Moldova Agroindbank (MAIB) şi-a vândut 41% din acţiuni statului, prin intermediul Agenţiei Proprietăţii Publice.

Ulterior, pachetul de acţiuni va fi cumpărat de un consorţiu internaţional de investitori, format din BERD, compania lituaniana Invalda INVL și fondul Horizon Capital, controlat de guvernul american.

Semnarea antecontractului privind procurarea acțiunilor nou emise ale băncii a avut loc recent la Guvern.

Potrivit ministrului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, prin semnarea acestui acord se va duce la bun sfârşit procesul de transparentizare şi consolidare a sectorului bancar din Republica Moldova.

sursa: actual.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img