Mai mulți președinți de raioane, dezamăgiți de Maia Sandu și Andrei Năstase, care au promovat în Parlamentul European rezoluția împotriva Moldovei

iuyf

28 de preşedinţi de raioane, membri ai Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova, se arată dezamăgiți și nedumeriți de comportamentul liderilor unor politicieni care se declară pro-europeni, dar fac totul pentru a destabiliza situația din țară.

Într-o scrisoare publică expediată către Antonio Tajani, preşedinte al Parlamentului European, Donald Tusk, preşedinte al Consiliului European, Jean-Claude Juncker, preşedinte al Comisiei Europene, dar şi către reprezentanţii corpului diplomatic acreditat în Moldova, exponenţii administraţiilor locale se arată dezamăgiţi de faptul că propunerea de suspendare a macrofinanţării din partea UE a venit la insistența liderilor PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase.

”Noi, Președinții Consiliilor Raionale, semnatari ai scrisorii, știm ca nimeni alții cât este de dificil să explici oamenilor importanța proiectelor cu menire socială sau de infrastructură, să efectuezi un studiu de fezabilitate, să inițiezi acest proiect, să atragi fonduri, să-l demarezi. E dureros după astfel de eforturi să vedem aceste proiecte stopate din pricina unor politicieni iresponsabili, care fac tot posibilul ca procesele de stabilizare a situației socio-economice să fie compromise, venind cu învinuiri nefondate, chiar aberante.

Vrem să informăm că acești lideri politici, indiferent de faptul că se declară proeuropeni, nu au nimic comun cu interesele oamenilor simpli. Vrem să-i întrebăm /…/ de câte ori au încercat să discute cu vreun președinte de raion, fără acuzații și învinuiri politice sau de altă natură? De câte ori au încercat să vină la ședințele Consiliilor Raionale, să se intereseze cum se formează bugetele noastre, din ce surse și în ce condiții noi încercăm să atragem fonduri și proiecte? Niciodată! Din păcate, acești politicieni au ales calea destabilizării a situației din țară, lucru extrem de regretabil”, punctează semnatarii scrisorii.

“E nedrept ca o decizie judecătorească, luată în mod legal la Chişinău, să pună sub semnul întrebării deschiderea Uniunii Europene faţă de procesele de modernizare din Republica Moldova. Acele proiecte benefice pentru cetăţenii Republicii Moldova, inițiate cu susţinerea financiară a Uniunii Europene, precum şi eforturile de schimbare a mentalităţii şi a poziţiei omului de rând în vederea susţinerii cursului pro-european, astăzi sunt în pericol”, se mai spune în scrisoarea deschisă.

Scrisoare UCRM by Gabriel Cãlin on Scribd

You may also like

Comments are closed.

By