Mai multe ONG-uri, care au apreciat ”mica reformă fiscală”, s-au trezit peste noapte cu fondurile tăiate

jhhjnm,.șț

O situație de neînțeles se întâmplă în sectorul asociativ din Moldova. Mai multe organizații neguvernamentale s-au trezit, peste noapte cu fondurile tăiate. Și asta pentru că au avut mesaje pozitive sau (culmea!) neutre față de ”mica reformă fiscală”, promovată de guvernare.

Mai mult, ONG-urile date au primit din partea donatorilor și vestea că se vor alege cu verificări ale modului în care au cheltuit banii primiți anterior.

Faptul că finanțatorii dictează ONG-urilor ce inițiative să susțină și pe care să le atace dur este cunoscut de mai mult timp. Donatorii chiar le transmit prin e-mail teze care să fie promovate în spațiul public, în interviuri pentru presa scrisă și online, dar și în emisiunile radio și TV. Anume prin acest lucru se explică asemănarea izbitoare a mesajelor care vin din partea organizațiilor care, aparent, nu au nimic în comun cu politicul.

Acest tratament confirmă adevărul că finanțatorii occidentali promovează nu principiul ”spune ce gândești”, cu ”strigă ce îți transmit prin e-mail sau vei rămâne fără bani”.

sursa: actual.md

You may also like

Comments are closed.

By