Legislativul a aprobat utilizarea aplicaţiilor de filtrare a conţinutului cu impact negativ asupra copiilor

internet-crainicul

Furnizorii de servicii de acces la Internet vor putea oferi utilizatorilor finali posibilitatea de instalare a aplicaţiilor de filtrare a conţinutului cu impact negativ asupra copiilor. Parlamentul a votat, în cadrul ședinței de astăzi, un proiect de modificare a legislației în acest sens, pe care l-a votat, în lectură finală.

Potrivit proiectului, furnizorii de servicii vor oferi utilizatorilor aplicații de filtrare a conținutului cu impact negativ asupra copiilor. Totodată, vor introduce în meniul principal al paginilor lor web oficiale un compartiment dedicat informaţiilor privind siguranţa pe Internet. Astfel, potrivit autorilor, va fi instituit controlul parental asupra conținutului pe care îl vizualizează copiii.

În prezent, compania Moldcell deja oferă utilizatorilor săi acces la serviciul Safe Kids, dezvoltat în parteneriat cu Kaspersky, iar Moldtelecom – serviciul Safe Web, în parteneriat cu Norton/Svmantec.

Autorii consideră că noile modificări vor oferi un avantaj competitiv furnizorilor de servicii de acces la Internet. Potrivit lor, în statele Uniunii Europene, furnizorii de servicii Internet oferă, la cererea utilizatorului final, aplicaţii software de filtrare a conţinutului din Internet cu impact negativ asupra copiilor, produse de companii specializate în domeniu, ce pot fi descărcate şi instalate pe diferite dispozitive.

Proiectul a fost votat în lectură finală de către 55 de deputați din cei prezenți la ședință.

You may also like

Comments are closed.

By