Guvernul vine cu modificări în taximetrie: Pasagerii care nu vor primi bon de casă, vor avea dreptul să nu achite călătoria

taxi

Guvernul face ordine în domeniul taximetrelor pentru a crește calitatea serviciilor, siguranța pasagerilor, dar și veniturile șoferilor. Modificările au fost anunțate de către prim-ministrul Pavel Filip la conferința de presă organizată după ședința consiliului Coaliției de guvernare.

”Astfel, angajații, care primesc un salariu lunar de până la 10 mii de lei, vor plăti un impozit pe venit de doar 500 de lei, iar plățile lunare pentru prima de asigurare medicală și contribuția socială vor constitui a 12-a parte din mărimea fixă a acestora, stabilită de Guvern pentru anul respectiv. De asemenea, cheltuielile pentru reparația automobilelor vor fi deductibile 100%”, a dat detalii Pavel Filip.

O condiție obligatorie va fi eliberarea bonului de casă pe suport de hârtie sau în formă electronică.

”Dacă însă acesta nu este emis și înmânat, călătorul are tot dreptul să nu achite călătoria. Totodată, se măresc amenzile pentru practicarea ilicită a acestei activități, adică fără licență”, a precizat prim-ministrul.

Oficialul a mai spus că măsurile anunțate vin în sprijinul celor care într-adevăr doresc să practice activitatea de taximetrie în mod legal și profesionist, dar, în același timp, vor duce la creșterea calității serviciilor, la o mai mare siguranță pentru cetățenii care călătoresc cu taximetrele.

You may also like

Comments are closed.

By