Experiența unui jurnalist la Agenția Servicii Publice – doamnele de la informații, paza și operatorii – amabili și informați

36336020_219082088579733_7635386605909311488_n

Agenția Servicii Publice, care gestionează sistemul ghișeului unic, este o instituție eficientă. La această concluzie a ajuns jurnalistul Vitalie Condrațchi, după un prim contact cu angajații acesteia.

”Deci, câteva remarci despre Agenția Servicii Publice, după un prim contact. Deși era foarte multă lume, eu eram al 20-lea la depus un gen de cerere, iar în sală erau, cred că, peste 100 de oameni, rândul electronic a mers repede și fără obiecții. Într-o oră și 10 minute, am ajuns la ghișeu, încă vreo 10 minute pentru primirea actelor și achitarea taxei la terminal și gata”, a postat Condrațchi, pe Facebook.

”Doamnele de la informații, paza și operatorii – amabili și helpfull (știau și explicau procedurile, dau formulare pentru precompletare ca să scurteze timpul de procesare/așteptare la ghișeu), se vede că au trecut prin traininguri. În sală aer condiționat și temperatura confortabilă, cooler cu apă și pahare de unică folosință, completate mereu (deci nu erau puse doar de formă), aparat de cafea pentru cei mai răsfățați și wc (!) chiar în sala de operațiuni, accesibil, nu doar pentru „ai noștri”. În concluzie, se poate de lucrat și decent”, a mai scris jurnalistul.

Concluziile lui Condrațchi au fost confirmate și de jurnalista Olesea Bolboceanu-Banari. ”Eu am făcut programare online. Am mers cu fetița mea, am extras biletul pentru rând cu programări și am fost chemată imediat la ghișeu. În 10 minute am depus actele pentru pașaport. Foarte foarte bravo. Registru, filiala Buiucani”, a scris jurnalista.

sursa: today.md / imagine arhivă

You may also like

Comments are closed.

By