Europarlamentar: greșeală impardonabilă. Bomba aruncată de Preda la Bruxelles ar putea arunca Republica Moldova în haos

Cristian-Preda

Europarlamentarul Andi Cristea (PSD, S&D), președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a reacționat după mișcare făcută de europarlamentarul Cristian Preda.

Andi Cristea a spus că europarlamentarul Cristian Preda cere Comisiei Europene și SEAE nu doar reconsiderarea suportului macrofinanciar (MFA), dar și anularea asistenței financiare de sprijin bugetar pentru Republica Moldova.

”După ce a cerut activarea articolului 7 pentru țara sa, adică suspendarea dreptului de vot al României în Consiliu, Cristian Preda a luat la țintă Republica Moldova.

Din cauza situației îngrijorătoarea de la Chișinău, vom discuta joi în Parlamentul European evenimentele recente din Republica Moldova.

Din cauza lui Cristian Preda, vom discuta Republica Moldova la „urgente de drepturile omului”, într-o „companie selectă” -alături de Somalia și Burundi.

Incapabil să facă distincția dintre importanța strategică a relației UE-Republica Moldova și derapajele interne de la Chișinău, Cristian Preda, exploatat în orb, cere Comisiei Europene și SEAE nu doar reconsiderarea suportului macrofinanciar (MFA), dar și anularea asistenței financiare de sprijin bugetar pentru Republica Moldova.

Asemenea „bombe nucleare” au potențial să arunce în haos situația de peste Prut. Anularea asistenței financiare de sprijin bugetar ar fi un preț și un semnal politic pe care niciun partid din Republica Moldova nu l-ar putea gestiona.

Să fim bine înțeleși, decizia prin care alegerile pentru Chișinău au fost invalidate este odioasă, însă soluția nu este decuplarea Republicii Moldova de la trenul UE.

Este necesar un semnal puternic către Chișinău asupra anormalității situației actuale, o reacție fermă și proporțională, dar nu împingerea mașinii în zid. 2018 nu trebuie să repete 2015”, a spus Andi Cristea, europarlamentar PSD.

sursa: dcnews.ro

You may also like

Comments are closed.

By