Directorul executiv al FMI: De fapt, totul merge bine. În special, în sectorul bancar s-au făcut o mulţime de progrese

foto-_m3_7060

Declaraţiile apocaliptice ale unor politicieni din opoziţie sunt date peste cap de prognozele optimiste ale Fondului Monetar Internaţional, privind evoluţia economiei moldoveneşti. Directorul executiv al FMI, Anthony De Lannoy, responsabil și de Moldova în cadrul board-ului instituției financiare, susţine că ţara noastră este pe drumul cel bun.

“De fapt, totul merge bine. În special în sectorul bancar s-au făcut o mulţime de progrese pentru curăţarea sectorului şi pentru a asigura că lucrurile care s-au întâmplat în trecut, frauda, nu se vor mai repeta. Deci, chestiunea de stabilitate cred că a fost soluţionată. În acelaşi timp, au fost întreprinşi mulţi paşi în domeniul fiscal şi în sectorul real pentru a face economia mai puternică. Şi aceasta se poate vedea prin creşterea economică, inflaţia mică, şomajul se reduce. Salariile cresc, dar şi Guvernul întreprinde un şir de iniţiative interesante, cum ar fi „Prima Casă” şi toate acestea demonstrează că economia este cu mult mai puternică decât a fost anterior”, a declarat Anthony De Lannoy, într-un interviu pentru Ziarul Naţional.

Oficialul mai spune că programul de cooperare al Fondului pentru Moldova din start era foarte complicat, dar că autoritățile s-au descurcat de minune.

“Ceea ce m-a impresionat chiar din prima zi a fost gradul de angajare a autorităţilor. Îi am în vedere pe ministrul Finanţelor, prim-ministrul, guvernatorul Băncii Naţionale, președintele Parlamentului, ministrul Economiei. Toţi erau foarte determinaţi, dar şi conştienţi de sarcina dificilă pe care o aveau în faţă. Dar acum, când privim câte progrese au fost făcute, chiar este impresionant. Populaţia încă nu conştientizează aceasta, pentru că e nevoie de timp”, a mai spus Directorul executiv al FMI.

sursa: Timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By