Contabila unei firme și directorul acesteia deferiți justiției pentru estorcarea a 7000 de euro

bani euro

Procuratura Anticorupție a transmis spre examinare instanței de judecată cauza penală în privința a două persoane, învinuite de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit materialelor cauzei, contabila unei firme, având rolul de autor, a comis traficul de influență cu primirea de bunuri în proporții mari în următoarele circumstanțe. În perioada de timp cuprinsă de lunile mai – iunie 2014, prin intermediul unui coleg al său, a extorcat de la ruda acestuia, condamnată în prima instanță pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie în proporții deosebit de mari la 9 ani de închisoare, suma de 14000 de euro. În schimbul banilor, învinuita susținea că are influență asupra magistraților din cadrul completului de judecători ai Colegiului Penal al Curţii de Apel Chişinău, care urmau să examineze apelul declarat de partea apărării și îi poate determina să adopte o decizie favorabilă inculpatului, insistând, în acest sens, asupra transmiterii de urgență a sumei de 7 000 euro.

În continuare, învinuita în comun cu colegul său, care avea rol de organizator, acționând cu intenție directă, a primit de la mama condamnatului, banii extorcați în sumă de 7000 euro. În urma examinării cauzei la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție, decizia instanței de fond privind condamnarea la 9 ani de privațiune de libertate a inculpatului, a fost menținută. Urmare a acestui fapt, mama condamnatului a depus denunț la Procuratura Anticorupție.

De menționat că, învinuita își recunoaște parțial vina, aceasta returnând 1500 euro din suma primită, pe când co-participantul la infracțiune neagă vinovăția sa. Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.326 alin.(2) lit.c) Cod penal, aceștia riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

You may also like

Comments are closed.

By