7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

CoE promite Moldovei expertiză juridică pentru analiza prevederilor legale care reglementează restricțiile în perioada electorală

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Consiliul Europei va oferi Moldovei expertiză juridică și va împărtăși bunele practici ale organizației pentru analiza prevederilor legale care reglementează restricțiile în perioada electorală. Anunțul a fost făcut de către Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, la întrevederea de la Strasbourg cu prim-ministrul Pavel Filip. Cei doi oficiali au fost discutată situația privind nevalidarea alegerilor din municipiul Chișinău și anunțul făcut de prim-ministru și președintele Parlamentului privind crearea unui grup de lucru în Legislativ pentru analiza legislației din domeniu.

Secretarul General Thorbjørn Jagland a reiterat și sprijinul acordat Republicii Moldova din partea Consiliului Europei și necesitatea intensificării eforturilor de reformare a sectorului justiției, cu accent pe independenţa, imparţialitatea şi integritatea magistraţilor, combaterea spălării banilor şi a corupţiei, garantarea proceselor electorale libere şi corecte.

Interlocutorii au mai analizat realizările după primul an de implementare a Planului de acțiuni al Consiliului Europei (CoE) pentru Republica Moldova 2017-2020, lansat oficial la Chişinău, la 30 mai 2017. În special, s-a vorbit despre proiectele privind prevenirea şi combaterea discriminării, controlul asupra corupţiei prin prevenirea actelor de corupție şi aplicarea legii, promovarea libertăţii mass-media şi a pluralismului de opinii şi a sistemului de justiție penală.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img