Vor fi majorate veniturile și cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018

bani

Veniturile și cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 vor fi majorate cu 26,5 milioane lei. Parlamentul a aprobat, joi, modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018.

Veniturile totale și cheltuielile BASS pentru anul curent vor constitui 19 339 milioane lei. Cheltuielile pentru prestațiile sociale vor fi majorate cu 26,2 milioane lei și vor constitui 18 979,5 milioane lei. Cheltuielile destinate activităților finanțate din resursele generale ale BASS vor crește cu 81 milioane lei, constituind 14 024,7 milioane lei. Cheltuielile pentru activitățile finanțate din contul transferurilor de la bugetul de stat se vor micșora cu 54,5 milioane lei.

Pentru protecția socială a persoanelor în etate cheltuielile se vor majora cu 60 milioane lei. Acest lucru va include majorarea cheltuielilor legate de creșterea mărimii medii a pensiei, cele două etape de valorizare a pensiei din anul curent și majorarea cu 0,1 punct procentual a coeficientului de indexare a pensiilor față de cel aprobat.

La capitolul protecția socială a persoanelor cu dizabilități cheltuielile se vor mări cu 17,9 milioane lei, numărul prognozat de beneficiari fiind de 129 mii de persoane.

Proiectul a fost votat în lectura I.

You may also like

Comments are closed.

By