21.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

VIDEO // Reținuți! Au încercat să șantajeze doi tineri să le dea 6 000 euro

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani, domiciliaţi în municipiul Chișinău, membrii unui grup criminal, au fost reținuți la 26 iunie curent, fiind suspectați de șantaj.

Începând cu sfârșitul lunii decembrie 2017 și până în prezent, bănuiții, urmărind scopul dobândirii bunurilor altei persoane prin șantaj, au amenințat și aplicat violența fizică asupra a doi tineri sub un pretext inventat. Le-ar fi spus că au datorii în urma unei afaceri anterioare și le-au cerut suma de 6 000 euro.

La 26 iunie curent, în momentul primirii mijloacelor bănești extorcate, unul dintre făptuitori a fost reținut în flagrant delict. Al doilea a fost reținut în momentul efectuării percheziției la domiciliul său, iar ultimul, care coordona primirea mijloacelor bănești de la distanță, a fost reținut în momentul când încerca să evadeze de la fața locului.

La moment, bărbații sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, dacă li se vor dovedi vinovăția, aceștea riscă pedeapsă cu închisoare de la 11 la 13 ani.

Bărbații au fost reținuți în urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații, Direcției generale urmărire penală şi procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img