Un nou Centru multifuncțional a fost deschis la Fălești

foto-_m3_0029

Cel de-al 13-lea Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice a fost inaugurat astăzi la Fălești. Acesta va permite prestarea a o mie de servicii publice conform principiului ghișeului unic, pentru peste 78 mii de locuitori din raion.

„Sper ca până în anul 2020 să ajungem în situația, când cetățenii în relația lor cu statul vor avea nevoie doar de buletinul de identitate, restul informațiilor se vor regăsi în registrele de stat. Instituțiile care au nevoie de aceste informații nu au decât să le acceseze”, a spus prim-ministrul Pavel Filip la eveniment.

foto-_m3_0146

foto-_m3_0151

Locuitorii raionului Fălești vor fi deserviți de către 17 operatori și vor avea acces la servicii de înregistrare a bunurilor imobile și a drepturilor asupra acestora, de documentare a populației, stare civilă, înregistrare și licențiere a unităților de drept. Fluxul de persoane va fi gestionat cu ajutorul rândului electronic.

foto-_m3_0002

În total, în țară vor fi deschise 38 de Centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, 35 în raioane și trei – în capitală.

You may also like

Comments are closed.

By