Un blogger prezintă probe clare că Năstase a făcut agitație în ziua scrutinului din 3 iunie // VIDEO

nastase vot

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a încălcat flagrant legislația electorală, în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar de Chișinău. Bloggerul Andrei Oțel prezintă, într-un material publicat astăzi, și dovezi video clare că Năstase a făcut agitație în ziua scrutinului.

”În turul 2 după cum știți au fost doar 2 candidați, iar Năstase cu text deschis a spus ca cetățenii să nu voteze cu „binomul lui Plahotniuc-Dodon”. Deci nu poate să existe dubii referitor la încălcarea legislației elctorale”, scrie Andrei Oțel.

”Consider că trebuie de făcut și diferența dintre „îndemnul la vot” și „agitație în ziua alegerilor”. Simplul îndemn la vot nu poate fi calificat drept agitație, dar în cazul lui Năstase e un îndemn a vota în defavoarea contracandidatului. Aici vedeți câteva exemple de îndemnuri la vot și faceți comparație cu ceea ce spune Andrei Năstase”, notează bloggerul.

În opinia autorului, instanța nu putea neglija dovezile privind încălcarea flagrantă a legislației electorale.

”Dacă instanța de judecată ar fi ignorat încălcările flagrante a legislației electorale de către candidatul Andrei Năstase, acest fapt ar însemna o recunoaștere tacită a lipsei de putere juridică a prevederilor Codului Electoral în ceea ce privește de regulile agitației electorale. Mai mult ca atât, partidele politice ar fi fost îndemnate în acest sens ca să încalce și mai grav legislația electorală”, conchide Andrei Oțel.

sursa: hotnews.md / foto: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By