Un băiat de 13 ani din Brăviceni s-a înecat în Răut

salvatori inec

Un băiat de 13 ani s-a înecat în râul Răut. Nenorocirea s-a întâmplat în amiza zilei de astăzi, în satul Brăviceni, Orhei, în timp ce băiatul şi sora acestuia, de 15 ani, se aflau la scăldat, informează radioorhei.md.

Fata a povestit că în jurul orei 13, ea şi fratele ei mai mic au mers la scăldat. Băiatul a urcat pe ţeava prin care apele din canal sunt direcţionate în Răut. De aici, a sărit în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Fata a alergat în sat după ajutor. Pentru a-l găsi pe băiat, a fost nevoie de mai multe scufundări, care au durat în jur de 20 de minute. Din râu a fost exras deja corpul neînsufleţit al băiatului.

Victima creştea într-o familie numeroasă. Sătenii spun că locul unde s-a înecat băiatul e destul de adânc şi are peste 2 metri înălţime.

La faţa locului s-au deplasat angajaţi ai Direcţiei Situaţii Excepţionale (DSE) şi ai Inspectoratului de Poliţie Orhei. Viorel Patraș, șef-adjunct DSE Orhei, a regretat faptul că din cauza imprudenței şi nerespectării regulilor de securitate la scăldat, în acest an, în raionul Orhei, cazurile de înec s-au înteţit. Acesta a spus că după 4 ani fără niciun înec, cazul din Brăviceni este deja al 5-lea din anul curent şi a făcut apel la părinţi, ca să îşi supravegheze mai atent copiii, pentru a nu admite noi nenorociri.

You may also like

Comments are closed.

By