ULTIMA ORĂ // De la 1 iulie, curentul electric se ieftinește

energie

Moldovenii vor plăti mai puțin pentru energie electrică, de la 1 iulie. Consiliul de administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a decis reducerea cu 10 la sută a tarifului pentru clienții companiilor Gas Natural Fenosa și Furnizare Energie Electrică Nord.

Astfel, consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de Gas Natural Fenosa, vor plăti, de la 1 iulie, 1,79 lei pentru un kilowatt/oră, comparativ cu 1,99 lei, cât este în prezent. Clienții Companiei de Furnizare Energie Electrică Nord vor achita un tarif cu 21 de bani mai mic, de 1,91 lei pentru un kilowatt/oră.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Tudor Copaci, a explicat factorii care au permis ieftinirea energiei electrice.

”Dacă e să vorbim de factorii principali, aici este vorba despre aprobarea unei noi metodologii, care este mai aproape de consumatorul final. Al doilea factor important este aprecierea leului față de dolar. De asemenea, a avut efect și reducerea prețului de achiziție a energiei în lei”, a venit cu detalii Copaci.

Amintim că, în martie, ANRE a decis reducerea cu 20 la sută a tarifului și pentru gazele naturale. Ieftinirea a fost aplicată retroactiv, de la 1 ianuarie, iar compania Moldovagaz a trimis ulterior consumatorilor facturi recalculate pentru gaz.

(Știre actualizată)

You may also like

Comments are closed.

By