Testele de la BAC, discutate cu un consilier al lui Dodon, lucru interzis până la publicarea rezultatelor

34963402_1963950566990055_5148424250297679872_n

Profesorul de limba română Constantin Șchiopu continuă să încalce regulamentul cu privire la examenul național de bacalaureat. El a mers să discute despre ceea ce afirmă el că ar fi o greșeală științifică în testul de limbă română de la bacalaureat cu un consilier de-al lui Igor Dodon, Corneliu Popovici. Acesta din urmă a scris pe Facebook despre discuție și despre faptul că au ”convenit asupra înaintării demersurilor care se impun către instituțiile responsabile, în vederea depășirii situației create”.

Amintim că Ministerul Educaţiei a precizat, într-un comunicat de presă, că discuțiile despre calitatea subiectelor trebuie să fie purtate între specialiști și într-un cadru corespunzător. În acest context, orice sesizare și propunere este binevenită. Totuși, analiza calității testelor înainte ca acestea să fie făcute publice este inoportună și contraproductivă. Și asta pentru că reconstituirea din memorie a testelor este interzisă prin lege.

Ministerul precizează și faptul că autorii itemilor de la bacalaureat sunt personalități notorii din domeniu, cu vastă experiență de alcătuire a testelor pentru olimpiade și examene naționale.

Sursa: Timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By