Șoferii cer ieftinirea carburanților, dar nu vor să discute cu ANRE: Calificăm protestul ca o acțiune politică într-un an electoral

17-1

Participanţii la acţiunea de protest din centrul Capitalei au refuzat invitaţia conducerii ANRE la discuţii privind modalitatea de formare a prețurilor la carburanți, dar și tendința mondială a prețurilor la hidrocarburi. Un reprezentant al Agenţiei a venit astăzi la protestatari, pentru a-i invita la dialog, însă gestul său a fost respins.

“Mare ne-a fost mirarea că nu au solicitat o întâlnire cu conducerea ANRE. Noi calificăm protestul ca o acțiune politică într-un an electoral”, a declarat presei directorul general al ANRE, Tudor Copaci.

Amintim că un grup de șoferi a protestat astăzi în fața Guvernului față de majorarea prețurilor carburanților. Asta deşi ANRE a anulat anterior decizia de majorare, după intervenţia prim-ministrului Pavel Filip. Totodată, şeful Guvernului a cerut ieri ca stabilirea prețurilor la carburanți sau energie electrică să fie nu doar un proces transparent, dar și pe înțelesul tuturor cetățenilor. Pavel Filip a mai declarat, la ședința de ieri a Cabinetului de Miniștri, că metodologiile aplicate de ANRE la stabilirea acestor tarife trebuie să fie publice.

Între timp, despre unul dintre organizatorii protestului presa a scris că a fost condamnat anterior pentru activitate de mercenar în estul Ucrainei. Este vorba despre Valeriu Chirca, numele căruia figurează într-o investigație a RISE Moldova despre mercenarii din țara vecină.

Printre organizatorii acţiunii din faţa Guvernului mai figurează și un sustinător al separatiştilor de la Tiraspol, Aurel Bucureanu. Acelaşi Bucureanu l-a lovit cu pumnul în cap pe liderul PL, Mihai Ghimpu, în ianuarie 2016, în timpul acţiunilor turbulente din faţa Parlamentului.

Timpul.md/foto: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By