4.2 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Serviciu pentru serviciu: după ce a fost intens promovat la Jurnal TV, Usatîi îi asigură lui Năstase acces la TV din Rusia

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a apărut luni seara în direct, la postul TV rus Dojdi, unde a expus versiunea sa a evenimentelor din ultimele zile din Chișinău. Acesta s-a prezentat drept victimă a regimului și nu a vorbit nici un cuvânt despre neregulile pe care le-a comis în alegeri, motiv invocat de magistrați pentru invalidarea scrutinului din 3 iunie.

Nu este prima apariție a liderului PPDA în presa din Rusia. Anterior, promovarea lui Năstase la posturile de televiziune din Moscova a fost asigurată de către Renato Usatîi, care, la rândul său, este intens mediatizat de televiziunea controlată de Năstase, Jurnal TV.

Judecătoria Chișinău a refuzat să valideze mandatul de primar al lui Andrei Năstase pe motiv că acesta, dar și contracandidatul său Ion Ceban au făcut agitație electorală în ziua alegerilor. Curtea de Apel a menținut această decizie, iar punct în dispută a fost pus de Curtea Supremă de Justiție, care a respins recursurile.

Amintim că pentru abateri similare, acum doi ani, liderul PSD din România, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani cu suspendare. Acesta a îndemnat susținătorii partidului său să meargă la urne, în ziua în care era organizat un referendum.

sursa: today.md
- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img