Rolul lui Usatîi și FSB în jaful secolului: împreună cu Platon urmau să ofere pe tavă Moldova rușilor

usatii

În schema de devalizare a trei bănci din Moldova a fost implicat și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Cu ajutorul serviciilor speciale din Rusia, acesta avea misiunea de a destabiliza situația din Moldova în preajma alegerilor parlamentare din 2014, ca să faciliteze venirea la putere a forțelor pro-ruse. Detalii despre această operațiune au fost oferite de către fostul președinte al BEM, în prezent primar de Orhei, Ilan Șor, într-un interviu pentru postul de televiziune RTR.

”Cu ajutorul lui Veaceslav Platon doreau să obțină control asupra sistemului bancar de la noi, cu câteva zile înainte de alegeri să-l falimenteze, să scoată lumea în stradă la o revoluție, iar de toate acestea trebuia să se ocupe vechiul meu prieten Renato. Anume după această situație Usatîi a și început să mă atace pentru că, după părerea lui, l-am împiedicat să devină țarul Moldovei. Dacă vă aduceţi aminte, în 2014 cine a început primul să strige în gura mare că nu se ajung bani la BEM? Primul a fost Usatîi”, a povestit Șor.

O investigație recentă a portalului Zeppelin a scos la iveală recent că ”Spălătoria rusească” și frauda bancară din Moldova sunt două elemente ale aceleiași operațiuni, pusă la cale de către serviciile speciale din Rusia și realizată de Platon.

Renato Usatîi este căutat în prezent de procurorii din Moldova pentru organizarea tentativei de asasinare a bancherului Gherman Gorbunțov. Acesta a fugit la Moscova.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By