Reținuți pentru furt din locuințe: intrau noaptea peste proprietari

photo_2018-06-25_19-05-37

Doi bărbați de 26 și respectiv 52 de ani, domiciliați în raioanele Râșcani și Fălești, au fost reținuți, fiind suspectați de jaf și furt din locuințe. Anterior, aceștia au fost condamnați pentru infracțiuni similare și tâlhărie.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu cei ai Inspectoratelor de Poliție Briceni și Fălești, s-a stabilit că timp de o lună, suspecții au săvârșit un furt dintr-o locuință din satul Sadovoe, mun. Bălți și un jaf din satul Corjăuți, raionul Briceni.

Suspecții pătrundeau în locuințe pe timp de noapte prin deteriorarea geamurilor, echipați cu mănuși și cu fața acoperită cu măști, aplicau forța fizică asupra victimelor, cauzându-le vătămari corporale ușoare. Ulterior, sustrăgeau din locuință mijloace financiare și diferite obiecte de preț (obiecte din aur, armă de vânătoare, pistol, notebook, ceasuri de mână).

Prejudiciul cauzat victimelor constituie 160 000 lei.

Suspecții au fost reținuți la începutul lunii iunie 2018, fiind audiați de poliție, bărbații își recunosc vina pentru săvârșirea infracțiunilor.

Ca urmare a efectuării unui șir de măsuri speciale de investigații și a perchezițiilor la domiciliile acestora, au fost depistate și ridicate o mare parte din bunurile sustrase și obiectele care au fost folosite la comiterea infracțiunilor.

Suspecții sunt arestați pentru 30 de zile. Persoanele culpabile de „Furt” și ”Jaf”, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Ofițerii de investigații continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și complicitatea suspecților la săvîrșirea altor infracțiuni analogice comise pe teritoriul țării.

Screenshot_7

Screenshot_14

Screenshot_15

You may also like

Comments are closed.

By