Reținere CNA-ANP // Un angajat al Penitenciarului 13 şi un avocat, încătușați în momentul când luau ultima tranșă dintr-o șpagă

cna

Un angajat al Penitenciarului nr. 13 şi un avocat au fost reţinuţi aseară de ofiţerii CNA şi procurori după ce au fost documentaţi mai mult timp – perioadă în care au primit 6000 de euro pentru a soluţiona problema unui deţinut. Potrivit denunţătorului, specialistul penitenciarului ar fi pretins 6000 de euro de la deţinut, susţinând că ar avea posibilitatea de a influenţa judecători din cadrul Judecătoriei Chişinău (sediul Centru) pentru a-i determina să emită o decizie prin care deţinutul ar ieşi la libertate înainte de termen.

În urma investigaţiilor întreprinse de CNA şi reprezentanţii ANP, persoanele au fost documentate în timp ce primeau banii în două tranşe. Aseară, a fost transmisă ultima sumă de bani, după ce decizia instanţei a fost cea promisă.

În prezent, cele două persoane sunt audiate de CNA şi procurori pentru a stabili întregul cerc de suspecţi. Pe numele lor a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar dacă vor fi găsite vinovate acestea riscă până la 7 ani de închisoare. Numiţii sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi sunt plasaţi în izolatorul CNA.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală, iar Administraţia Naţională a Penitenciarelor acordă sprijin ofiţerilor şi procurorilor anticorupţie în vederea stabilirii şi altor persoane implicate.

You may also like

Comments are closed.

By