Redactor șef TV8, referitor la invalidarea alegerilor: Un avocat mi-a spus că oricine ar fi fost judecătorul, ar fi emis o decizie similară

images

Decizia legală privind invalidarea alegerilor ar fi fost aceeași, dacă în locul Rodicăi Berdilo ar fi orice alt magistrat. Faptul a fost remarcat în cadrul emisiunii Cutia Neagră, de la postul de televiziune TV 8, de către redactorul-șef al postului.

“Un avocat mi-a spus o chestie care m-a mirat foarte mult. Dumnealui a zis că, oricât de mult îi pare rău, dar este aproape sigur de faptul că oricine ar fi fost judecătorul care ar fi examinat acest caz, ar fi emis o decizie similară. Poate că argumentarea ar fi fost alta, dar decizia ar fi fost aceeași”, a spus moderatoarea emisiunii, Mariana Raţă.

Amintim că şi Comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn, spune că decizia juridică prin care au fost invalidate alegerile primarului din Chișinău ar putea fi în regulă. Oficialul a declarant, pentru radio Europa Liberă, că problema constă în prevederea legală invocată, și anume că s-a făcut agitație electorală în ziua scrutinului, prin chemare la vot.

”A chema oamenii la vot este o pornire firească și sănătoasă a politicienilor și a amintit, în treacăt, că prevederea din Codul Electoral invocată pentru invalidarea alegerilor de la Chișinău nu a mai fost folosită la nici un alt scrutin moldovean, în trecut, ceea ce poate da de gândit. Dacă s-a luat, în baza acestei prevederi, decizia juridică, ar putea fi în regulă, așa că problema noastră este prevederea din lege care a fost folosită”, a spus Hahn.

Sursa: Politics.MD / foto: tv8.md

You may also like

Comments are closed.

By