PSRM încearcă să blocheze validarea mandatului lui Andrei Năstase în baza unui proiect de lege al liberal-democraților

ceban6

Actualii parteneri de alianță ai PPDA, deputații liberal-democrați Tudor Deliu și Vadim Pistrinciuc, sunt autorii un proiect de lege în baza căruia socialiștii încearcă acum să blocheze validarea lui Andrei Năstase în funcția de primar de Chișinău.

Portalul Telegraph.md scrie că ”în anul 2015, deputații din fracțiunea PLDM, care acum sunt partenerii de alianță al Platformei DA și au încercat sub toate formele posibile să justifice campania electorală a lui Andrei Năstase, bazată pe susținerea externă, au înaintat un proiect de lege în care scria următoarele: „Nici un stat străin, nici o persoană particulară străină nu are dreptul să se implice în procesele electorale din Republica Moldova. În caz contrar, ar fi sfidată grav suveranitatea națională și voința poporului. În acest sens, legislația electorală deja prevede interdicții și sancțiuni dure în cazul finanțării din străinătate a concurenților electorali. Recent, s-a introdus prohibiția ca în publicitatea electorală, în imagini să apară personalități străine”.

Fostul candidat al PSRM pentru funcția de primar al Capitalei Ion Ceban a prezentat astăzi argumentele care confirmă neregulile comise de Andrei Năstase și echipa sa în ziua alegerilor și cea care a precedat scrutinul. Printre abateri se numără susținerea din partea unor politicieni din România și din alte țări ale UE, dar și agitația în ziua scrutinului și în ziua tăcerii.

Ceban a spus că așteaptă decizia instanței și dacă magistratul îi va da dreptate lui Năstase, va fi creat un precedent pe care socialiștii îl vor folosi în campania pentru alegerile parlamentare din toamnă și vor putea folosi susținerea politicienilor din Rusia.

10-2

11-2
1-13

2-11

3-11

4-9

5-9

6-8

7-4

8-4

You may also like

Comments are closed.

By