„Prima casă 2” // De astăzi, vor fi acordate compensaţiile în cadrul programului

prima casa

Compensaţiile în cadrul Programului de stat „Prima casă 2”, vor fi acordate începând de astăzi, 22 iunie. În bugetul pentru acest an, pentru acordarea compensațiilor sunt prevăzute 20 milioane de lei.

De compensaţii de 50 la sută din creditul ipotecar vor putea beneficia angajații autorităţilor și instituţiilor publice finanţate integral din bugetul public naţional, ai instituţiilor medico-sanitare publice și ai celor de învăţământ superior de stat cu autonomie financiară, care activează de cel puţin un an în sectorul public.

Costul locuinţei nu va depăşi 600 mii de lei. Suma totală a compensației va fi distribuită pentru 25 de ani. Compensația va fi acordată lunar, de la aprobarea cererii pentru finanţare până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar. În cazul achitării anticipate a creditului, oferirea compensaţiei va fi sistată din momentul plății de către beneficiar a ultimei rate.

Înregistrarea cererilor de acordare a compensaţiilor va fi făcută prin intermediul unui registru online, disponibil pe pagina web www.primacasa.gov.md.

Până în prezent, de programul „Prima casă” au beneficiat 146 de persoane, suma garanțiilor acordate depășind 35 de milioane de lei.

You may also like

Comments are closed.

By