Premierul Filip, nedumerit de invalidarea mandatului primarului ales: se întâmplă într-un moment în care se prefigurau mai multe reușite

filip

Prim-ministrul Pavel Filip consideră că decizia privind invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău a bulversat opinia publică și ridică mai multe semne de întrebare.

Premierul susține că, în urma deciziei luate de Judecătoria Chișinău, guvernarea are doar de pierdut.

„Cui folosește o asemenea decizie în mod real? Noi ca guvernare avem doar de pierdut în asemenea situație. Toate acestea se întâmplă într-un moment în care se prefigurau mai multe reușite, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Mă refer atât la dimensiunea politică, decizii importante care urmează să fie luate în următoarele zile la nivel internațional, cât și la dimensiunea financiară”, a menționat premierul.

Pavel Filip a specificat că, deși nu poate da calificări unei decizii a instanței de judecată, își dorește să fie făcută cât mai repede claritate în această situație și  opinia publică să beneficieze de informații complete și transparente la acest subiect.

Amintim că Judecătoria Chișinău a declarat nevalabile rezultatele alegerilor din 3 iunie curent. Judecătoarea Rodica Berdilo a acceptat argumentele socialiștilor care au solicitat anularea scrutinului, afirmând că Andrei Năstase a făcut agitație în ziua alegerilor, iar în campania electorală ar fi fost susținut de politicieni din afara R. Moldova.

După decizia instanței, Andrei Năstase a anunțat că va contesta decizia Judecătoriei Chișinău la Curtea de Apel.

sursa: today.md

 

You may also like

Comments are closed.

By