Plahotniuc și Guvernul au decis să pună capăt crizei deșeurilor din Bălți! Poligonul de colectare a deșeurilor va fi transferat unui primar din partidul lui Usatîi

gunoi balti fb mihaela colesnic.jpg0

Guvernul ar putea prelua poligonul pe care sunt stocate deșeurile menajere din Bălți de la compania care îl gestionează și să îl transmită în administrarea unui primar din partidul lui Renato Usatîi. În acest mod va fi soluționată criza deșeurilor care de peste o jumătate de an sufocă municipiul Bălți. Anunțul a fost făcut de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a formațiunii, la care a fost discutat subiectul.

”Mi-a fost adresată o solicitare din partea unor responsabili de la Primăria Bălți, de a mă implica personal în soluționarea problemei, pe care încă nu au reușit să o rezolve acolo, cea legată de depozitarea gunoiului menajer. Poligonul este gestionat de un agent economic, iar Primăria Bălți nu are un acces liber la acest teren, fapt, care generează numeroase conflicte, iar municipiul se sufocă din cauza deșeurilor neevacuate la timp”, a spus Plahotniuc.

Liderul democraților a precizat că la ședință au fost discutate soluțiile prin care Primăria din Bălți poate fi ajutată să rezolve definitiv problema gunoiului, inclusiv exproprierea terenului respectiv de la agentul economic ce-l gestionează.

”Reieșind din faptul că acest poligon, chiar dacă este gestionat de un agent economic din Chișinău, se află pe teritoriul a două sate, Țambula și Bilicenii Noi, iar primarul localității Țambula, ca și primarul de Bălți, este exponentul formațiunii politice „Partidul Nostru”, considerăm că este corect ca acest teren să fie transmis satului Țambula, astfel, încât să nu mai existe neînțelegeri și diverse speculații”, a continuat Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a precizat că, deși democrații nu se află în relații de cooperare cu partidul din care fac parte primarii celor două localități, consideră că, în astfel de situații de criză, în care cetățenii au de suferit, politica trebuie lăsată la o parte, iar Guvernul să sprijine orice primărie, indiferent de apartenența politică a primarului.

”Așa cum știți, în decembrie, tot la solicitarea autorităților municipiului Bălți, Guvernul s-a implicat și a ajutat la soluționarea problemei, urmând ca ulterior autoritățile locale să găsească soluții ca ea să nu mai apară. Acum, autoritățile locale din Bălți, desigur, după transmiterea terenului primăriei Țambula, condusă de colegul lor de partid, chiar au toate condițiile să rezolve criza gunoiului menajer în Bălți. Dacă nici după asta ei nu vor rezolva problema deșeurilor, atunci – vorba ceea: Плохому танцору – … кое-что… мешает!”, a conchis Plahotniuc.

sursa: politics.md / foto arhivă: Facebook

You may also like

Comments are closed.

By