Plahotniuc: Calendarul reabilitării drumurilor se respectă, dar vom verifica și calitatea, iar cei care nu fac lucrări bune, le vor reface pe banii lor // VIDEO

Screenshot_16

Programul ”Drumuri bune pentru Moldova” se desfășoară cu un avans considerabil față de graficul stabilit inițial. Despre acest lucru a anunțat liderul democraților, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a PDM. Responsabilii de proiect au prezentat la ședință un raport despre progresul și calitatea lucrărilor efectuate în cadrul acestui program.

”Până la sfârșitul săptămânii trecute urmau să fie realizate 100 de tronsoane, dar noi avem deja 163 finalizate și, în acest context, am cerut de la responsabili să lucreze cu același avânt, astfel încât oamenii să se poată bucura cât mai curând de drumuri mai bune”, a anunțat Vlad Plahotniuc.

Liderul democraților s-a referit aparte la subiectul calității lucrărilor efectuate și nu doar în cadrul programului guvernamental.

”Și apropo, acea porțiune de drum din comuna Biești, care a fost prezentată de unii în mass-media ca având probleme de calitate, nu este din cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, ci este proiectul local al primăriei Biești. Așa cum toate drumurile sunt importante pentru oameni, atât cele din programul „Drumuri bune pentru Moldova”, cât și cele construite sau reabilitate de autoritățile locale din alte fonduri, am cerut Guvernului să facă monitorizări privind calitatea tuturor drumurilor reabilitate”, a continuat Plahotniuc.

Mai mult, liderul PDM a cerut ca acolo, unde se vor constata abateri de la calitate, constructorii să fie obligați să le facă din nou, dar deja din cont propriu.

Amintim că programul ”Drumuri bune pentru Moldova”, cel mai ambițios proiect de infrastructură de la proclamarea Independenței, a fost lansat de Guvern la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Până la sfârșitul anului urmează să fie reparați sau construiți 1200 de km de drum în fiecare sat, indiferent de apartenența politică a primarului. Valoarea investițiilor este de 1,6 miliarde de lei. Din anul viitorul, programul urmează să fie extins pentru drumurile din centrele raionale.

sursa: evenimentul.md / foto: Studio-L

You may also like

Comments are closed.

By