6.3 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Percheziții în trenul de pe ruta Chişinău-Bucureşti // Angajați ai CFM transportau marfă la greu peste frontieră (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un grup de moldoveni, angajaţi ai Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, plasau diferite mărfuri în locuri special amenajate, pentru a elucida controlul vamal şi a ascunde bunurile introduse sau scoase de pe teritoriul Republicii Moldova.

Angajaţii de pe ruta internaţională Chişinău-Bucureşti ascundeau loturile de marfă de diferite categorii, inclusiv şi articole de tutungerie şi produse uşor alterabile, în ascunzişurile fiecărui vagon pentru a reduce gradul de risc la momentul depistării. Ulterior, după trecerea peste frontiera vamală şi ascunderea lor în locurile special amenajate, de către însoţitorii de vagon la punctele de trecere vamală cu România, marfa era realizată persoanelor terţe.

Astfel, angajaţii CFM, în comun cu persoane stabilite şi nestabilite de către organul de urmărire penală, au trecut peste frontiera vamală a Republicii Moldova mărfuri, în proporţii deosebit de mari, elucidînd controlul vamal.

În rezultatul măsurilor întreprinse, la 17 iunie 2018, de către angajații Direcției investigarea fraudelor economice a INI al IGP în comun cu angajații Departamentului poliției de frontieră, ofițerii de urmărire penală a Direcției poliție mun.Chișinău sub conducerea Procuraturii mun.Chișinău au fost efectuate 18 percheziții pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, în zona de frontieră, în vagonul nr.1 al trenului de pe ruta Chişinău-Bucureşti cu numărul 105/106, în podeaua acestuia, în locuri special amenajate au fost depistate și ridicate 19900 de țigarete de marca Ashima.

Concomitent pe adresa de domiciliu a figuranților, în raionul Făleşti, au fost depistate și ridicate 280 000 de țigarete de marcă Ashima și 100 000 de țigarete de marcă Rotmans Denim.

Astfel, forțele de ordine au depistat și ridicat 399 900 de țigarete, valoarea cărora se estimează la aproximativ 290 946 lei.

În urma acţiunilor întreprinse au fost reținute în flagrant trei persoane implicate în comiterea infracțiunii, care se află în arest preventiv. Persoanele implicate vor fi cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 248 Cod penal (Contrabanda) și riscă pedepsă cu închisoare de până la 10 ani, precum și amendă în mărime de la 5000 la 10000 unități convenționale.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img