Opinie: Năstase trebuie să se bucure! A primit un Cadou de zile mari!

nastase

Jurnalistul Nicolae Federiuc se întreabă, într-un material publicat pe blogul său, cui îi foloseşte decizia Judecătoriei Chișinău, de nevalidare a mandatului de primar al lui Andrei Năstase. Federiuc este de părere că aceasta ar fi un cadou pentru liderul PPDA şi se îndoieşte de faptul că darul i-ar fost oferit de PDM şi liderul său, Vlad Plahotniuc.

“Astăzi, toată lumea strigă în gura mare că Plahotniuc a dispus ca mandatul lui Năstase să nu fie validat. Niciunul din ei însă nu încearcă măcar superficial să explice ce ar avea de câștigat Plahotniuc din toată această bălăcăreală. Pentru că, oricum ai întoarce-o, oricum ai suci-o, el are doar de pierdut. E la mintea cocoșului”, scrie Nicolae Federiuc.

“Decizia Judecătoriei Chișinău este un cadou nesperat pentru Năstase și o lovitură aproape mortală pentru Plahotniuc, în particular, și PDM, în general”,
continua jurnalistul.

Federiuc mai scrie că Andrei Năstase va profita din plin de această decizie controversată a instanţei de judecată.

“Acum, indiferent de rezultatul final, chiar dacă se anulează decizia la Curtea de Apel, Năstase este pe cal. Nu mai are nevoie să obosească, luptând cu putoarea de la stația de epurare, nu mai trebuie să-și bată capul să astupe gropile din Chișinău, mai pe scurt, nu mai este obligat să-și îndeplinească promisiunile făcute în fața alegătorilor săi. A primit darul la care putea doar visa: a devenit victima regimului, iar acum toată lumea este de partea lui. În ajunul alegerilor parlamentare! Ce poate fi mai frumos?”, notează autorul citat.

Jurnalistul ia în calcul şi anumite jocuri ascunse, derulate împotriva actualei puteri.

“Ceva nu se leagă, prieteni. Plahotniuc a demonstrat până acum că e cu un pas înaintea adversarilor, că acționează calculat și lovește fulgerător. Cum ar putea să comită o asemenea eroare, nu vă întrebați? Ar fi cazul însă, pentru că, la o privire mai atentă, situația pare să fi scăpat de sub control. De sub controlul lui Plahotniuc, cel puțin. Or, la întrebarea de mai sus, doar două răspunsuri par logice: fie justiția a devenit cu adevărat independentă și a acționat conform buchiei legii (ceea ce e puțin probabil), fie face jocuri ascunse îndreptate împotriva Puterii”, conchide Nicolae Federiuc.

You may also like

Comments are closed.

By