Opinie: Andrei Năstase a mers pe exemplul lui Dorin Chirtoacă și va folosi aceeași tactică de victimizare

nastase

Alegerile locale anticipate din 2018 a reprezentat o reciclare puternică a mesajului geopolitic vest/est, folosit în electoralele precedente. De această părere este Teodor Bucătari, moldovean stabilit în Marea Britanie, într-o postare pe Facebook.

În opinia lui Teodor Bucătari, susținătorii liderului PPDA, Andrei Năstase, au mers pe calea vechilor tehnologii de formare a unor isterii geopolitice, folosite în trecut de adepții lui Dorin Chirtoacă.

„Andrei Năstase a mers pe exemplul lui Dorin Chirtoacă şi a fraudat opinia publică cu poeme despre „tancurile ruseşti”, lăsând un loc gol pentru a explica modul în care o să modernizeze localitățile afiliate municipiului Chişinău”, scrie autorul citat.

În articolul sus-numit, Bucatari face trimitere şi la episodul jenant din annul 2016, atunci când Andrei Năstase propunea să punem „batista pe ţambalul integrării europene”

„Chiar aş vrea să înțeleg când Chişinăul a fost un oraş într-atât de modern, de factură europeană, comod pentru oameni, amenajat frumos din punct de vedere arhitectural, că a trebuit Andrei Năstase să devină primar şi să dormim liniştit în privința menținerii făgaşului de integrare europeană. Dacă aveți probleme de memorie, vreau să vă adresez o întrebare: Andrei Năstase nu s-a apucat cu Ion Ceban, în iarna lui 2016, să pună „batista pe țambalul integrării europene”?, se întreabă autorul.

În opinia editorialistului, rezultatul alegerilor de ieri este un mare pas înapoi pentru Capitală.

„Culmea paradoxului politic, dar componentă a oportunismului politic: Andrei Năstase a câştigat alegerile călcând în picioare teoriile cu care s-a lansat în politică. Rezultatul alegerilor nu este un câştig pentru capitală, dar o revenire în trecut. Un pas înapoi prin care oraşul o să fie violat, torturat şi terorizat de noua administrație cu scopul de a obține capital politic în favoare partidului condus de Andrei Năstase”, scrie Teodor Bucatari.

„La fel cum a procedat Dorin Chirtoacă din primele zile când a câştigat alegerile locale din 2007, folosind la maxim oportunitățile scaunului de primar cu scopul de a-şi promova partidul, în frunte cu unchiul Mihai Ghimpu, în Parlament. Principala ocupație, în continuare, a noului primar o să fie cea de a se victimiza excesiv de tare, iar tot glodul, praful şi mirosul din capitală o să fie aruncat pe spatele autorităților centrale. O tactică de victimizare care a însemnat mai mult de un deceniu o adevărată doctrină politică pentru Dorin Chirtoacă şi liberalii din Colonița”, conchide autorul citat.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By