Oamenii lui Năstase s-au împrăștiat. Au rămas câteva zeci de persoane în fața Parlamentului

50222-15298-59225-76 (1)

Câteva zeci de oameni sunt acum în fața Parlamentului. Asta chiar dacă Andrei Năstase și Maia Sandu au încercat să-i convingă pe manifestanți să rămână cât mai mulți peste noapte și chiar până luni, la ora 15, când Curtea Supremă de Justiție va examina recursul PPDA, potrivit hotnews.md.

Deși le-au cerut să protesteze non-stop, organizatorii nu s-au obosit să le asigure cel puțin toalete și apă de băut. Ca să-i convingă pe oameni să rămână, Andrei Năstase le-a promis că vor fi instalate ecrane la care să poată fi urmărite meciuri de fotbal sau emisiuni de la Jurnal TV. Dar i-a rugat să meargă pe acasă și să-și asigure singuri mâncare, pături și haine. Mai mult, ambii politicieni au plecat să-și caute de treabă și i-au lăsat pe oamenii rămași să se descurce cum pot.

Mulți dintre cei care au venit la manifestație sunt din alte localități și nu au dreptul să voteze pentru primarul din Chișinău. Aceștia au plecat pe la casele lor. Amintim că protestul de astăzi a fost organizat de către PPDA, PAS, PLDM care au făcut anterior alianță politică pentru parlamentare, dar și câteva organizații neguvernamentale afiliate acestora. Manifestanții au protestat față de invalidarea de către Judecătoria Chișinău a rezultatelor alegerilor din Chișinău. Asta pentru că ambii candidați care au ajuns în turul doi au încălcat legea. Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe.

You may also like

Comments are closed.

By