Moldovean depistat cu actul falsificat în … chiloți

vama leuseni.jpg5

Un moldovean intenționa să se legitimeze pe teritoriul Belgiei ca cetățean al României, în baza unei cărți de identitate falsificate. Pentru a nu fi deconspirată intenția sa la trecerea frontierei de stat, acesta a ascuns documentul în lenjeria intimă. Incidentul a avut loc ieri, 28 iunie, în punctul de trecere Leușeni.

Cetățeanul moldovean, de 61 ani, era pasager al rutei regulate Chișinău-Bruxelles. Angajații Poliției de Frontieră au supus unei verificări suplimentare bărbatul. Fiind dat în vileag, acesta personal a scos din lejeria intimă o carte de identitate românească și a înmânat-o polițiștilor de frontieră. La verificarea documentului cu tehnica specială s-a constatat că este falsificat, fiind identificate mai multe elemente ce nu corespundeau unui act original.

Screenshot_24

În cadrul audierii, bărbatul a declarat că a apelat la o persoană străină, care i-a perfectat documentul contra sumei de 100 euro. Deși nu cunoștea despre faptul că ar fi falsificat actul, bărbatul nu a riscat să îl prezinte la controlul de frontieră.

Cartea de identitate românească a fost ridicată și urmează să fie supusă expertizei. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pe cazul dat, dacă va fi dovedită vinovăția bărbatului, acesta riscă conform art. 361 al. (1) CP al RM, amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

You may also like

Comments are closed.

By