12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Ministrul Gaburici cere conducerii CFM să ia măsuri drastice cu angajații care comit ilegalități

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a emis un ordin către directorul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), Iurie Topală, prin care cere conducerii CFM să ia măsuri drastice cu angajații care comit și permit ilegalități. Indicația vine, după ce câțiva angajați de pe ruta internațională Chișinău-București au fost reținuți pentru contrabandă cu țigări.

Astfel de acțiuni nu trebuie să fie admise. Rog organele competente să ia măsurile necesare, iar cei vinovați să fie pedepsiți corespunzător. De asemenea, cer conducerii CFM să ia măsuri drastice cu angajații care comit ilegalități și să intervină cu acțiuni concrete pentru combaterea și prevenirea traficului ilegal de țigări”, a punctat Chiril Gaburici.

Persoanele implicate în traficul ilegal de țigări au fost plasate în arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani și amendă în mărime de la 5.000 la 10.000 de unități convenționale (de la 250 de mii de lei la 500 de mii de lei).

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img