La Valea Morilor va fi construită o pantă pentru cărucioare. CMC a alocat 3,5 milioane de lei

valea morilor.jpg3

Consiliul Municipal Chişinău a aprobat astăzi alocarea a 3,5 milioane de lei pentru construcţia unei pante pentru cărucioare pe scările din Valea Morilor. Alte 300 de mii de lei vor fi prevăzute pentru instalarea unui ascensor pentru persoanele în scaun cu rotile, la Primăria Chişinău.

Subiectul pantei pentru cărucioare de pe scările din Valea Morilor a fost abordat, anterior, de primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul unei şedinţe operative a municipalităţii.

“Scările de granit care urmează să fie renovate și reconstruite vor prevedea accesul și pentru persoane abilitate altfel. Asta va fi făcut din contribuția bugetului municipiului Chișinău – pante pentru cărucioare pentru mămici sau persoane abilitate altfel”, a precizat Codreanu.

Restaurarea scării din Valea Morilor a fost posibilă datorită grantului de aproape 19 milioane de lei, oferit de Primăria sectorului 1 din București. Lucrările vor fi finalizate în luna iulie a anului 2019, iar contribuția autorităților de la Chișinău este de 950 de mii de lei.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By