Hoți din Găgăuzia și Comrat, reținuți: au furat bunuri din câteva case din Chișinău de peste 1 milion de lei (VIDEO)

foto-13

Cinci bărbați, cu vârsta cuprinsă între 26 și 32 de ani, care făceau parte dintr-un grup infracțional, au fost reținuți ca urmare a acțiunilor comune a ofiţerilor de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău și ai Inspectoratului de Poliţie Râșcani. Aceștia sunt suspectați de mai multe spargeri de locuințe (în special în cele din sectorul privat),

Suspecții originari din UTA Găgăuzia și orașul Comrat, au fost anterior judecaţ pentru diverse infracţiuni. Bănuiții sunt suspectați de furtul din trei locuințe din municipiul Chișinău, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 1 500 000 lei.

Timp de trei luni, cât au durat investigațiile, polițiștii au stabilit că, suspecții acționau pe timp de noapte, când stăpânii nu erau acasă, prin forţarea geamurilor și sustrăgeau tot ce le cădea în mână (bani, bijuterii din aur, telefoane mobile).

În urma perchezițiilor la domiciliile bănuiților, polițiștii au depistat o parte din bunurile furate. Operaţiunea de reţinere a figuranţilor a avut loc în or. Comrat şi satul Beșghioz cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP.

Suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

Se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații în vederea întăririi bazei probatorii, în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova și verificarea provenienței bunurilor ridicate.

You may also like

Comments are closed.

By