Gămurari, despre invalidarea alegerilor și a mandatului lui Năstase: Decizia este una sensibilă. Trebuie evaluată din punct de vedere juridic

gamurari

Partidul Democrat a venit cu o reacție după ce Judecătoria Chișinău a declarat nevalabile alegerile locale din Chișinău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gămurari, decizia de ieri a instanței trebuie evaluată din punct de vedere juridic.

„Decizia este una sensibilă și trebuie evaluată prin prisma argumentelor juridice, pentru a înțelege ce a stat la baza ei. Acest lucru va fi posibil în momentul în care va fi făcută publică motivarea ei. Decizia nefiind una definitivă, este supusă căilor de atac la instanțele superioare.
PDM va urmări cu atenție modul în care vor evolua mai departe lucrurile pe acest subiect și va veni cu noi comentarii”, declară Gămurari.

Amintim că, Judecătoria Chișinău nu a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, iar rezultatele alegerilor din 3 iunie curent au fost declarate nevalabile.

Judecătoarea a acceptat argumentele socialiștilor care au solicitat anularea rezultatelor alegerilor, afirmând că Andrei Năstase a făcut agitație în ziua alegerilor, iar în campania electorală ar fi fost susținut de politicieni din afara R. Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By