Gaburici cere explicații de la 112 după ce au refuzat să acorde ajutor unei femei însărcinate

3_25_0

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cere explicații responsabililor de la serviciul pentru apeluri de urgență 112 privind refuzul unui operator de a acorda ajutor unei femei însărcinate.

„Este inadmisibil un astfel de comportament din partea operatorilor 112. Cer să fie luate măsurile de rigoare, așa încât să nu mai avem situații când cetățeanul sună la 112 după ajutor și este refuzat. Ba mai mult, îndemnat să apeleze la serviciile de taxi”, a subliniat ministrul.

Potrivit responsabililor de la 112, a fost demarată o anchetă, iar operatorul a fost suspendat din funcție pe durata acesteia. Chiril Gaburici a cerut conducerii 112 să prezinte, în regim de urgență, rezultatele anchetei, sancțiunile aplicate și acțiunile care vor fi întreprinse pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.

Cazul a avut loc zilele trecute. O femeie aflată în luna a 9-a de sarcină a sunat la 112 pentru a i se acorda ajutor pentru că se simțea rău. Operatorul a refuzat să-i trimită o ambulanță și i-a zis să ia un taxi și să meargă la medicul care o supraveghează.

You may also like

Comments are closed.

By