Fostul premier al României, Emil Boc, susține construcția complexului sportiv „Arena-Chișinău”

arena chisinau

Un complex sportiv modern va transforma Chişinăul într-un oraş al viitorului. De acest lucru este convins primarul oraşului Cluj-Napoca, fostul premier al României, Emil Boc. Politicianul susţine că investiţiile în infrastructura sportivă ne vor ajuta să excelăm nu doar în sport, dar şi în economie.

Avantajele pe care le poate aduce oraşului un complex multifuncțional, primarul oraşului Cluj-Napoca le cunoaşte din propria experienţă.

În oraş un asemenea complex a apărut în 2014. Acesta a atras investitori din domeniul sportului.

„Aduci locuri de muncă pentru că un investitor doreşte să aducă locuri de muncă, ori să menţină locuri de muncă într-un oraş unde există calitatea vieţii, în oraş unde există evenimente, în oraş unde există competiţii sportive. Şomajul în oraş este sub 1 la sută”, a spus primarul oraşului Cluj, Emil Boc, informează Publika.md.

Statistica a mai arătat că fiecare al doilea spectator este din afara oraşului.

„Sala polivalentă produce bani pentru oraş. Atunci cînd îţi vin 9.000 de oameni în sala polivalentă şi jumatate sunt din afara oraşului stau undeva, stau la hoteluri din oraş, mănâncă la restaurante din oraş, fac cumpăraturi în oraş, circulă cu taxiul în oraş. Şi lasă bani aici în comunitate noastră”, a spus primarul oraşului Cluj, Emil Boc.

Edilul a apreciat şi iniţiativa de a construi Arena Chişinău, care se va întinde pe zece hectare şi va avea o capacitate de până la cinci mii de spectatori.

„Dacă Chişinăul va avea inspiraţia să fie primul oraş din Moldova şi din zonă care va avea o sală Polivalentă ultra-modernă o să vedeţi cum o să vină competiţii sportive la Chişinău, compeţiţii de nivel european, o să vedeţi cum o să vină concerte”, a spus Emil Boc.

Costul proiectului Chișinău Arena este de 50 milioane euro. Lucrările de construcţie, care vor dura un an, încep în această vară.

„Nu vă aşteptaţi a doua zi la benificiu. Dar aşteptaţi-vă în câţiva ani să se vadă beneficiile, într-un alt Chişinău care nici nu vi l-aţi imaginat astăzi”, a mai spus primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Complexul va include o zonă multifuncțională cu o capacitate de cel puțin 4000 de locuri, unde vor putea fi găzduite diverse evenimente sportive, conform standardelor federațiilor internaționale, dar și acțiuni culturale, conferințe, concerte, expoziții, evenimente speciale, etc. De asemenea, este planificată amenajarea unei parcări pentru cel puțin 1000 de automobile, o zonă separată pentru antrenamente și evenimente mici, Aqua Park, Spa și Fitness acoperite, piscină olimpică cu tribună pentru spectatori de cel puțin 500 locuri, conform standardelor internaționale, cel puțin opt terenuri de tenis, puncte de alimentație publică, alte obiective de infrastructură.

You may also like

Comments are closed.

By