Filip îi răspunde fostului ambasador în SUA pentru „gestul simbolic”: Acești diplomați s-au aflat mai mult la McDonald’s, decât au lucrat pentru Moldova

filip

Scepticismul unor foști ambasadori ai Moldovei în SUA cu privire la rezoluția votată la ONU arată că, în perioada în care au fost în funcție, aceștia au fost preocupați mai mult de propria lor persoană și nu de interesele țării. Aprecierea a fost dată de prim-ministrul Pavel Filip, care a fost rugat să comenteze declarațiile ex-ambasadorului Igor Munteanu. Acesta consideră că rezoluția privind retragerea trupelor ruse din Moldova, votată de ONU este doar un gest simbolic.

”Daca cineva face așa declarații, mai ales un fost ambasador al Moldovei în SUA, dar am văzut și alte declarații, înseamnă că acești diplomați s-au aflat mai mult la McDonald’s, decât au lucrat pentru Moldova. Iata așa ajung ambasadori oamenii care merg mai mult pentru sinecură. Eu nu aș fi făcut această declarație dacă nu aș fi știut ce efort a fost depus, cât a muncit misiunea de la ONU și ambasada de la Washington, de aceea să faceți distincție ce înseamnă să muncesti pentru țară și ce înseamnă să dai din gură”, i-a dat replică Pavel Filip lui Igor Munteanu.

Șeful Guvernului a mai spus că echipa guvernamentală a demonstrat că poate obține rezultate concrete, dar și succese realizate pe dimensiunea transnistreană.

”Am văzut că sunt oameni și analiști care au avut ocazia să obține rezultate când au fost în funcție, dar nu au făcut acest lucru. E mai ușor să te dai cu părerea, decât să faci lucruri concrete”, a mai spus Filip.

Amintim că fostul ambasador al Moldovei în SUA Igor Munteanu a declarat pentr un post de televiziune că această rezoluţie este un gest simbolic.

”Rezoluţiile se votează cu majorităţi simple şi fac apel la unele probleme, dar în eneral nu au caracter aplicativ. Rusia în acest caz nu poate fi obligată să-şi retragă acum trupele. Republica Moldova nu-şi poate rezolva problemele sale de decinii privind enclava separatistă doar prin rezoluţii şi de la tribunele unor organizaţii internaţionale. Trebuie să creăm politici şi mecanisme interne prin care să schimbă situaţia internă”, a declarat Munteanu.

Rezoluția privind retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre a fost votată de 64 de state membre ale ONU, iar 14 au fost împotrivă.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By