Dosarul în privința unui ex-polițist acuzat de trafic de influență expediat în judecată

ciocan judecator

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în judecată a unui dosar penal în privința unui fost polițist, învinuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență art. 326 alin. (2) lit. b) Cod penal.

În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că învinuitul, în episoade repetate, în perioada lunilor februarie-noiembrie 2017, susținând că are influență asupra persoanelor publice care activează în subdiviziunile Direcției Înregistrare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din cadrul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pretindea și primea de la absolvenți ai școlilor auto, sume cuprinse între 250 și 700 euro. Conform învinuitului, banii urmau să fie transmiși persoanelor publice responsabile de organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permiselor de conducere, pentru a facilita promovarea examenului auto și eliberarea permiselor de conducere de categoria „B”.

Învinuitul și-a recunoscut vina, iar la moment se află în arest domiciliu. Prin urmare, dacă acesta va fi găsit vinovat de către instanța de judecată de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 u.c. sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

You may also like

Comments are closed.

By