Doi ofițeri de investigație trimiși în judecată pentru corupere pasivă

mita_0

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale a celor doi ofițeri superiori de investigații din cadrul Biroului Crime Grave al Inspectoratului de Poliție Bălți, reținuți în flagrant, împreună cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, la sfârșitul lunii aprilie anul curent, fiind acuzați de comiterea infracțiunii de corupere pasivă.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au servit materialele preliminare parvenite de la SIS referitor la eventualele activități ilegale a doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Bălți, care în mod abuziv, extorcă de la persoane constrânse sume bănești, precum și denunţul unui cetățean depus la Procuratura Anticorupție.

Potrivit acestora, începând cu 5 aprilie 2018, ofițerii vizați, sub pretextul nedocumentării unui pretins caz de păstrare a substanțelor narcotice în automobilul condus de către denunțător și neatragere la răspundere conform legislației, au pretins și primit bani în sumă de 4 000 lei, transmiterea cărora a fost făcută sub controlul procurorilor.

Prin acţiunile sale intenţionate, cei doi polițiști au comis infracţiunea prevăzută de art. 324 alin. (4) Cod penal – corupere pasivă, iar dacă aceștia vor fi găsiți vinovați riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c. și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Totodată, în cadrul perchezițiilor efectuate în birourile de serviciu ale ofițerilor de investigație nominalizați, au fost depistate și ridicate pachețele de cannabis și muniții.

Pe aceste fapte, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat și au fost pornite două cauze penale pentru păstrarea ilegală a drogurilor în proporții mari și fără scop de înstrăinare, precum și pentru păstrarea munițiilor fără autorizația corespunzătoare.

You may also like

Comments are closed.

By