Condiții moderne de tratament pentru copiii cu dereglări metabolice, malnutriții și reanimare

img_4136

Secția pediatrie pentru copii cu dereglări metabolice, malnutriții și reanimare, din cadrul Spitalului Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga”, a fost inaugurată, astăzi, după renovare. Este unica secție din țară, care deservește atât pacienții din raioane, cât și pe cei din municipiul Chișinău.

Anual, în secție se tratează aproximativ 700 copii cu dereglări metabolice, subnutriții, cu diferite patologii ereditare, iar datorită lucrărilor de renovare conform standardelor contemporane și dotării cu echipament și mobilier nou, ei vor beneficia de servicii de tratament moderne, conform necesităților și patologiilor acestor copii.

img_4050

img_4065_0

„Ne dorim condiții bune în toate spitalele din țară, pentru că sănătatea populației depinde foarte mult de condițiile și serviciile medicale acordate, care trebuie să fie calitative și accesibile, dar și de dotarea instituțiilor medicale, unde medicii își pot exercita misiunea, cea de a salva vieți ”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari.

La rândul său, directorul IMSP „Institutul Mamei și Copilului, Sergiu Gladun a menționat că în secția renovată se tratează copii din toată țara și era extrem de necesară renovarea și dotarea acesteia. Acesta a mulțumit Guvernului și partenerilor pentru suportul oferit în realizarea acestui obiectiv.

copii spital msmps

Pentru reparația secției a fost alocată suma de 775.000 lei, din sursele IMSP „Institutul Mamei și Copilului”, inclusiv 51.420 lei pentru mobilier, oferiți ca suport din partea Asociației „Învingem fibroza chistică” și Clubului Internațional al Femeilor din Moldova.

Menționăm că, secția a fost deschisă în anul 1968, pentru diminuarea mortalității infantile, având 25 de paturi, inclusiv 6 paturi de reanimare somatică.

You may also like

Comments are closed.

By